Zoeken
Zoeken
image 1

Tempur Slaapmasker Ervaringen

Slaapexpert Lukas heeft in zijn zoektocht naar de beste slaapmaskers van dit moment het Tempur Slaapmasker getest. Hij heeft hierbij uiteraard gelet op de lichtblokkering. Maar ook het comfort, de kwaliteit en het schoonmaakgemak zijn meegenomen in de test.

Het Tempur Slaapmasker is geen comfortabel slaapmasker. De stof is zeer dik waardoor het een benauwd gevoel veroorzaakt. Daarnaast blijft het slaapmasker niet goed op zijn plek zitten. Bij de minste beweging draait of zakt het slaapmasker. Hierdoor is het slaapmasker niet effectief.

image

Tempur Slaapmasker: Zacht, dik slaapmasker

In deze review lees je waar de uiteindelijke testresultaten van onze slaapexpert op zijn gebaseerd. Je krijgt zo een beter beeld van de eigenschappen van dit specifieke slaapmasker. Ook lees je welke slaapmaskers binnen dezelfde prijscategorie beter scoorden qua comfort en lichtblokkering.

image

Eerste indruk

Het Tempur Slaapmasker oogt vrij groot. Dit komt mede doordat het slaapmasker heel dik is. Het geheel ziet er hierdoor kolossaal uit. Het slaapmasker bestaat uit één stuk stof en is niet voorzien van losse oog cups. De stof voelt wel lekker zacht aan.

Het slaapmasker is dankzij de verstelbare band op elke gewenste maat in te stellen. De band dient met klittenband te worden vastgemaakt. De kwaliteit van de bevestigingsband voelt wel degelijk aan.  

Het materiaal

Het zachte Tempur slaapmasker bestaat hoofdzakelijk uit katoen. Hierdoor zou je verwachten dat het slaapmasker ademend is, maar niets is minder waar. Het slaapmasker is dik en warm en zorgt hierdoor voor een benauwd gevoel. Wellicht komt dit doordat het slaapmasker ook voor 25 procent uit polyester bestaat.

image 1

Wassen

Bij de productie van dit slaapmasker is helaas geen rekening gehouden met de hygiëne. Het is namelijk niet mogelijk om dit slaapmasker te wassen. Het slaapmasker is niet geschikt voor de wasmachine en is ook niet met de hand te wassen.

Wanneer je dagelijks met een slaapmasker slaapt, is het wel zo fijn om deze te kunnen wassen. En reinigingsmogelijkheden zijn bij een warm slaapmasker dat transpireren in de hand werkt al helemaal belangrijk. Dat het slaapmasker niet wasbaar is, is dus niet bepaald ideaal.

Licht blokkeren

De mate waarin dit slaapmasker zorgt voor een goede lichtblokkade hangt mede van je slaappositie af. Wanneer je stil op je rug ligt, is de lichtblokkering redelijk goed. Maar als je op je zij slaapt, laat het slaapmasker veel licht door. Vooral bij de neus ontstaan dan grote openingen. Het slaapmasker is dus niet geschikt voor zijslapers. Maar ook als rug- of buikslaper ervaar je bij enige beweging een verminderde lichtblokkade.  

Comfort

De zachte stof die plezierig aanvoelt op de huid is het enige comfortabele punt van dit slaapmasker. Het Tempur slaapmasker is verder namelijk simpelweg te warm en te zwaar. Het slaapmasker veroorzaakt een benauwd en drukkend gevoel. Daarnaast is het niet plezierig dat het slaapmasker bij beweging niet goed blijft zitten.

Extra’s

Het Tempur slaapmasker wordt niet met extra’s geleverd. Dit in tegenstelling tot Manta Sleep Mask. Dit slaapmasker wordt wél geleverd met leuke extra’s. Bij dit slaapmasker krijg je een opbergtasje dat voorzien is van een vakje voor oordopjes. En zelfs een setje oordopjes wordt meegeleverd.

9J0A3290

Conclusie

Het Tempur Slaapmasker voelt zacht aan op de huid, maar daarmee houdt het lijstje met pluspunten op. Het slaapmasker biedt niet de licht blokkering die een goed slaapmasker moet bieden. Vooral voor zijslapers is dit slaapmasker niet geschikt.

Verder is het slaapmasker verre van comfortabel. Het is een log, zwaar en dik slaapmasker. Het slaapmasker is officieel bedoeld voor vier seizoenen, maar het is zelfs in de winter te warm. Daarnaast zorgt het kolossale geheel ervoor dat het slaapmasker een drukkend gevoel geeft. Het slaapmasker veroorzaakt dus juist discomfort gedurende de nacht.

Doordat het slaapmasker van Tempur niet effectief en oncomfortabel is, staat hij niet in ons overzicht met de beste slaapmaskers van dit moment. Wel zijn er voor hetzelfde geld (of minder) diverse andere slaapmaskers die wél comfortabel en effectief zijn. Kies bijvoorbeeld voor het Somnifiq Slaapmasker of het SleepCore Slaapmasker. Deze slaapmaskers scoorden allebei beter op het gebied van comfort en lichtblokkering en zijn ook nog goedkoper!

Veelgestelde vragen

Laat het Tempur Slaapmasker licht door?

Het slaapmasker laat bij enige beweging of als je op je zij slaapt, veel licht door. De effectiviteit van het slaapmasker is dus niet hoog.

Is het Tempur Slaapmasker geschikt voor zijslapers?

Het slaapmasker van Tempur is niet geschikt voor zijslapers. Wanneer je op je zij gaat liggen, laat het slaapmasker veel licht door. Dit komt doordat er dan bij de neus grote openingen ontstaan.

Hoe reinig ik het slaapmasker van Tempur?

Het is niet mogelijk om het slaapmasker van Tempur te reinigen. De stof is niet bestand tegen water. Zowel de wasmachine als een handwas zijn dus geen optie. Wanneer je het slaapmasker toch wast, gaat het slaapmasker kapot.

Biedt het Tempur Slaapmasker comfort gedurende de nacht?

Dit slaapmasker van het merk Tempur is niet comfortabel. Het is een zwaar en dik slaapmasker dat veel warmte en een drukkend gevoel afgeeft. Het slaapmasker zorgt dus niet voor een optimaal slaapcomfort, maar voor discomfort.

Wordt het slaapmasker van Tempur geleverd met een opbergtasje?

Je krijgt bij het Tempur Slaapmasker geen opbergtasje. Het Slowwave Premium Bluetooth Slaapmasker wordt daarentegen wel geleverd met leuke extra’s.

Menu