Zoeken
Zoeken
SensaHome-AURA100-2

Test: SensaHome AURA100 Aroma Diffuser

In deze test hebben wij de SensaHome AURA100 uitgebreid onder de loep genomen getest op uiterlijk, ontwerp, prestaties, functies, kwaliteit, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.

De SensaHome AURA100 komt uit onze test als Goedkoopste Keuze met een score van 3.5 ster. Hij is compact, heeft veel verschillende functies en komt met een afstandsbediening. Echter is hij is vrij kwetsbaar en lijken niet alle functies het even goed te doen. Al met al, voor zijn prijs een veelzijde en goede koop!

SensaHome-AURA100-4

SensaHome Aroma Diffuser: Goedkoopste keuze

Meer weten? In deze review gaan we dieper in op de details van de SensaHome AURA100, zodat jij er achter kan komen of dit dé diffuser voor jou is.

Introductie

De SensaHome AURA100 is een veelzijdige 3-in-1 aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp. Het apparaat wordt geleverd met een netsnoer en een handige afstandsbediening, waardoor het gebruiksgemak en de bediening worden vergemakkelijkt. Met zijn compacte model en witte kleur wanneer hij uitstaat, past de AURA100 moeiteloos in elk interieur.

SensaHome-AURA100-4

Uiterlijk en ontwerp

De ingebouwde LED-lichten voegen een extra element van veelzijdigheid toe aan de diffuser. Met de mogelijkheid om te kiezen uit 7 verschillende kleuren, variërend van zachte tot levendige kleuren, kun je de verlichting aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en de gewenste sfeer creëren. Bovendien biedt de optie om de kleur vast te zetten of automatisch te laten veranderen extra mogelijkheden. Hierdoor is de SensaHome AURA100 ook een geschikt nachtlampje. 

SensaHome-AURA100-1

Prestaties en functies

De SensaHome AURA100 diffuser geeft een prettige nevel die weinig geluid maakt. De nevelaar heeft een timer, maar deze is echter slecht te lezen. Ook komt hij met een afstandsbediening, die het beste werkt tot 1 meter afstand. Met de afstandsbediening is het apparaat gemakkelijker te bedienen dan met de knoppen op de vernevelaar zelf. Daarnaast heeft de SensaHome AURA100 een pulserende stand waardoor hij iedere 10 seconden aan en uit gaat.

Kwaliteit en duurzaamheid

De vernevelaar is gemaakt van kunststof, maar is relatief kwetsbaar. De inhoud van de waterreservoir is 100ml en hij verbruikt 8.5w stroom per uur. Ook schakelt de diffuser zichzelf uit wanneer het water reservoir leeg is.

SensaHome-AURA100-3

Prijs/kwaliteit

Bij het vergelijken van de prijs-kwaliteitverhouding van de SensaHome AURA100 met andere diffusers in dezelfde prijsklasse, biedt het een solide optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch effectieve aroma diffuser.

Testresultaten

De SensaHome AURA100 komt goed uit onze test. Toch zijn er enkele dingen die ons zijn opgevallen aan deze diffuser. Hij komt met een afstandsbediening, die het beste werkt tot 1 meter afstand. Met de afstandsbediening is het apparaat gemakkelijker te bedienen dan met de knoppen op de vernevelaar zelf. De timer van het apparaat is nauwelijks te lezen. Het is een goede aroma diffuser, maar hij is wel een stuk minder gemakkelijk in bediening en kwaliteit dan in aroma diffusers in een hogere prijsklasse (zoals de Qumax Luchtbevochtiger). Hij is wel compact en door de LED-lichten een unieke en veelzijdige keuze.

SensaHome-AURA100-5

Veelgestelde vragen over de SensaHome AURA100

Hoe werkt de SensaHome AURA100?

De SensaHome AURA100 verspreidt de geur van etherische oliën door ze te verdampen. Het apparaat breekt de etherische oliën af in kleine moleculen en verspreidt deze in de lucht.

Hoeveel etherische olie moet ik in de SensaHome AURA100 doen?

Over het algemeen hangt dit af van jouw persoonlijke voorkeur en de grootte van de kamer. Start altijd met een paar druppels olie en verhoog de hoeveelheid indien nodig. Let op: de olie zit niet bij de prijs ingegrepen.

Kan de SensaHome AURA100 worden gebruikt als een luchtbevochtiger?

Ja, de SensaHome AURA100 fungeert ook als een luchtbevochtiger, wat kan helpen de luchtvochtigheid in een ruimte te verhogen.

Hoe verandert de SensaHome AURA100 de kleur van de LED-verlichting?

De SensaHome AURA100 heeft ingebouwde LED-verlichting die van kleur kan veranderen. Je kunt de kleur wijzigen via knoppen op het apparaat zelf of met de afstandbediening.

Kan ik de SensaHome AURA100 ’s nachts gebruiken?

Ja, de AURA100 is geschikt voor gebruik ’s nachts en heeft vaak een stille werking, waardoor het niet storend is tijdens het slapen.

Menu