Zoeken
Zoeken
Qumax-2

Test, Review & Foto’s: Qumax Diffuser

Op zoek naar een nieuwe aroma diffuser? In deze uitgebreide test nemen wij de Qumax aroma diffuser en luchtbevochtiger onder de loep. In deze review zullen we kijken naar het uiterlijk en ontwerp, de prestaties en functies, de kwaliteit en duurzaamheid, de prijs-kwaliteitverhouding en de testresultaten van de Qumax luchtbevochtiger.

De Qumax luchtbevochtiger komt uit onze test als Meest Luxe Keuze met een perfecte score van 5 sterren. Het apparaat onderscheidt zich met zijn design en diverse instellingen. Het apparaat biedt aanzienlijk meer damp, dankzij de grote tank, en levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het matte witte design vatbaar is voor vlekken, biedt het apparaat solide prestaties en creëert het een rustgevend geluid van kabbelend water. Al met al is de Qumax een goede keuze voor wie op zoek is naar een effectieve en stijlvolle luchtbevochtiger.

9J0A3622

Qumax Aroma Diffuser: Best geteste aroma diffuser

Het is belangrijk om verder te lezen in deze review om een gedetailleerd inzicht te krijgen in de eigenschappen van de Qumax aroma diffuser en luchtbevochtiger, om zo te beslissen of dit dé diffuser voor jou is.

Introductie

De luchtbevochtiger is uitgerust met een eigentijds en elegant ontwerp en biedt diverse instellingen om aan te passen. Het ontwerp heeft een ruim waterreservoir waar je etherische oliën aan kunt toevoegen, waardoor het geschikt is voor aromatherapie. De diffuser komt zonder bijgeleverde extra’s.

Uiterlijk en ontwerp

De Qumax is aanduidend groter dan andere diffusers en dit komt voornamelijk door de grote tank (2400 ml). Het apparaat heeft een blokachtige vorm en komt in een witte kleur. Het design is mooi strak, maar het matte wit wordt wel sneller vies. Het apparaat heeft geen display, maar enkel een paar knoppen.

Prestaties en functies

In vergelijking met de andere diffusers die we hebben getest, produceert de Qumax aanzienlijk meer damp. Deze diffuser heeft drie instelbare standen (laag, gemiddeld en hoog) en in de laagste stand verbruikt hij vrijwel geen water. Daarnaast heeft de Qumax een warm wit licht dat niet kan worden aangepast. Het apparaat is voorzien van een timer met instellingen voor 2, 4 of 8 uur. Hiermee kan de diffuser tot wel 24 uur achter elkaar damp produceren. Wanneer de timer afloopt en het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld, wordt dit aangegeven door middel van een knipperend lampje. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Doordat de Qumax aanzienlijk groter is en meer damp produceert, verbruikt hij ook meer stroom (24w). Het apparaat heeft een automatische uitschakeling, wanneer de timer afloopt of als hij niet gebruikt wordt. De diffuser voelt stevig aan.

Prijs/kwaliteit

De Qumax valt in een aanzienlijk hogere prijsklasse dan veel concurrenten (bijvoorbeeld de diffuser van SensaHome), maar dankzij de vele extra functies, de grootte van de tank en de overvloedige en langdurige dampproductie, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Testresultaten

De Qumax onderscheidt zich duidelijk van de andere geteste apparaten. Het produceert aanzienlijk meer damp en creëert een rustgevend geluid van kabbelend water, hoewel het hierdoor luider is dan de alternatieven. Met zijn gigantische tank (2400 ml) is de Qumax ook het grootste apparaat, wat nodig is vanwege de dampproductie. Dit maakt het de ideale keuze, vooral voor mensen met een ruimer huis.

Bovendien biedt de Qumax drie standen (laag, gemiddeld en hoog). In de laagste stand verbruikt hij bijna geen water en levert vergelijkbare damp als kleinere, goedkopere modellen. In de hoogste stand produceert hij een overvloedige damp en verspreidt hij geuren snel door het hele huis, maar is hij wel wat luidruchtig. Op de lagere stand is hij iets stiller en werkt nog steeds goed. Hoewel het design strak en mooi is, kan het matte witte oppervlak wel sneller vies worden.

Qumax-4

Veelgestelde vragen over de Qumax diffuser

Hoe vaak moet ik de Qumax Luchtvochtiger schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om de Qumax Luchtbevochtiger elke week schoon te maken.

Is de Qumax Luchtbevochtiger veilig in gebruik?

Ja, de Qumax Luchtvochtiger is veilig in gebruik. Het heeft een automatische uitschakeling die het apparaat uitschakelt als het water op is. Het wordt ook als veilig beschouwd voor kinderen.

Kan ik essentiële oliën gebruiken met de Qumax Luchtbevochtiger?

Ja, de Qumax Luchtbevochtiger is compatibel met essentiële oliën, die gebruikt kunnen worden voor aromatherapie.

Waar moet ik de Qumax Luchtbevochtiger plaatsen?

De Qumax Luchtvochtiger dient op een schone, stevige, waterbestendige ondergrond geplaatst te worden. Plaats hem niet op een handdoek of tapijt om oververhitting te voorkomen. Zorg ervoor dat hij ver van muren, gordijnen en andere warmte- of stoomgevoelige materialen wordt geplaatst.

Menu