Zoeken
Zoeken
Review Action Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken van Action – Review & Ervaring

Eén van mijn kinderen slaapt al sinds jaar en dag onder een verzwaringsdeken. Het geeft haar een gevoel van geborgenheid. Nu komt deze ook in grote mensen formaat, dus wilde ik dat wel eens proberen.

Wij hebben de verzwaringsdeken van Action uitgebreid getest en dit zijn onze persoonlijke ervaringen:

Slaapwijsheid Review
Review Action Verzwaringsdeken
4.0
Voordelen:
 • Gevoel van geborgenheid en ontspanning
 • Helpt dieper en rustiger te slapen
 • Het gewicht voelt als een stevige omhelzing of een ontspannende massage
 • Het materiaal zorgt niet voor oververhitting
 • Blijft op zijn plaats liggen
Nadelen:
 • Het gewicht kan voor sommigen wellicht te zwaar zijn
 • Kan aanvankelijk warm aanvoelen
 • Noodzakelijk met de hand te wassen
 • Alleen beschikbaar in donkere kleur
 • Kan verschuiven als je veel woelt in je slaap
Check Prijs op Action.nl

De verzwaringsdeken in het kort

Wat is een verzwaringsdeken eigenlijk? Het is ook wel bekend als een gewichtsdeken of zwaartedeken en is een speciaal soort deken die is ontworpen om een diepe drukstimulatie (DDS) te bieden. Het is veelal gevuld met zware materialen zoals glaskorrels, kunststofkorrels of stalen kogels, die gelijkmatig over de deken zijn verdeeld. Ik testte de Action verzwaringsdeken, geschikt voor een volwassene. Deze blauwe deken is van 100% polyester en heeft een formaat van 140×200. 

Raad ik een verzwaringsdeken aan?

Raad ik dit product aan? Dat is lastig te bepalen. Je moet er even aan wennen, maar uiteindelijk denk ik dat iedereen er uiteindelijk wel baat bij heeft. Dus ja.

Voor wie is dit product?

Het idee achter een verzwaringsdeken is gebaseerd op het principe van diepe drukstimulatie, dat een kalmerend effect kan hebben op het zenuwstelsel. Het gewicht van de deken oefent een zachte druk uit op het lichaam, vergelijkbaar met een stevige omhelzing of een ontspannende massage. Dit kan helpen om het gevoel van angst, stress en rusteloosheid te verminderen, en een gevoel van ontspanning en comfort te bevorderen. Deze verzwaringsdeken is alleen geschikt voor volwassenen. Kinderen hebben een deken met minder gewicht nodig. Het is bedoeld voor volwassenen die net wat sneller in slaap willen vallen of de prikkels van de dag moeten verwerken. (iedereen dus). 

Waar kan ik deze verzwaringsdeken kopen?

Bij de Action.

Review over de Action verzwaringsdeken

Review Action Verzwaringsdeken 1

De avond ervoor: terwijl buiten het zonnetje schijnt en we tropische temperaturen aanraken, leg ik een verzwaringsdeken over mij heen. Het voelt in eerste instantie behoorlijk zwaar en warm. Dat belooft wat. Maar na enkele minuten ervaar ik geen nare druk of warmte meer. Ik herken het gevoel van geborgenheid en voel me vreemd genoeg ontspannen. 

De volgende ochtend werd ik wakker na een bijzonder diepe slaap. Geen woelende nachtrust gehad en geheel ontspannen ontwaken. De verzwaringsdeken was wel wat verschoven, dus helemaal stil heb ik niet gelegen. Maar verrassend goed geslapen. Een bijkomend voordeel was toch wel dat manlief de reguliere dekens niet van mij af kon trekken. De verzwaringsdeken hield alles goed in plaats en maakte dat vrijwel onmogelijk.

Waar hebben wij op gelet tijdens de review?

Review Action Verzwaringsdeken2

Zoals gezegd heb ik op meerdere eigenschappen gelet. Het materiaal is van 100 procent polyester, dus ik maakte mij enigszins zorgen over dat het wellicht broeierig warm zou voelen. In het begin leek dat zo, maar uiteindelijk geen last van gehad. 

Het gewicht van de verzwaringsdeken was natuurlijk wel een puntje om te testen. Toen ik de deken optilde schrok ik daar nogal van. Moest ik dat op mij leggen? Het voelde ook best wel zwaar toen het net over mij heen gedrapeerd werd. Maar binnen een minuut was ik er al aan gewend. 

Een laatste punt waar ik op lette was de verdeling van het gewicht. Zou het gaan verschuiven binnen de deken? Hoe zou het zich houden tijdens de nacht? De polyester glaskralen, de vulling, bleven goed op hun plek in de kleine compartimenten in de deken.

Wat wij minder vinden

Mijn grootste nadeel van deze verzwaringsdeken is dat het met de hand gewassen moet worden. Dat lijkt mij een helse klus. En dat het altijd in een donkere kleur zonder vrolijke motiefjes komt. 

Waarom deze Action verzwaringsdeken kopen?

Als je wat last hebt van in slaap vallen of dieper te slapen, is een verzwaringsdeken wellicht een aanrader. Bij kinderen wordt het ook vaak gebruikt om te ontprikkelen. Als volwassenen hebben we eveneens een hoop te verwerken, maar dit moet nooit ten koste van je slaap gaan. Gun jezelf de ontspanning!

Conclusie

Na het testen van de verzwaringsdeken, kan ik concluderen dat deze deken zeker de moeite waard kan zijn voor volwassenen die op zoek zijn naar een diepere, rustigere slaap. Ondanks het feit dat het gewicht even wennen is en de deken enigszins warm aanvoelt in het begin, vond ik het comfort en de geborgenheid die het biedt verrassend aangenaam. Het hielp me om te ontspannen en zorgde voor een diepere slaap.

Een nadeel is dat de deken met de hand gewassen moet worden en altijd in een donkere kleur zonder vrolijke motiefjes komt. Maar over het geheel genomen, als je moeite hebt met in slaap vallen of de prikkels van de dag moet verwerken, zou ik zeggen: gun jezelf de ontspanning van een verzwaringsdeken!

We hebben ook andere verzwaringsdekens getest, mocht je op zoek zijn naar een iets beter model.

Action Verzwaringsdeken
3.1

Deze verzwaringsdeken van Action is een budgetvriendelijk alternatief voor andere verzwaarde dekens in deze lijst.

De deken is gevuld met glaskorrels en heeft daaromheen lagen van polyester. Uit hoeveel lagen de deken van Action precies bestaat is onbekend. We vinden de deken niet onaangenaam aanvoelen, maar merken wel dat deze minder zacht is dan andere modellen. We raden aan deze verzwaarde deken met een hoes te gebruiken. De deken heeft een standaardmaat, waardoor deze in veel dekbedovertrekken past.

De verzwaarde deken heeft een gewicht van 7 kg en is daarmee geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tussen 65-85 kg. We vinden het jammer dat er geen andere gewichten beschikbaar zijn, omdat de deken zo enkel geschikt is voor een kleine doelgroep.

De deken wordt geleverd in een handige draagtas, waardoor je deze makkelijk opbergt en meeneemt. De deken mag niet in de wasmachine en is door het formaat en gewicht lastig met de hand te wassen.

We raden deze verzwaringsdeken van Action aan als je op zoek bent naar een voordelig model om uit te proberen. Echter, de deken kan qua kwaliteit en duurzaamheid niet tippen aan andere modellen in deze lijst.

Voordelen:
 • Handig formaat, waardoor de deken in standaard hoezen past
 • Gelijkmatige verdeling van het gewicht in de vakjes
 • Handige draagtas voor opbergen en op reis
 • Budgetvriendelijke keuze
Nadelen:
 • Alleen met een gewicht van 7 kg verkrijgbaar
 • Minder duurzame materialen gebruikt
 • Mindere kwaliteit
Check Prijs op Action.com

Veelgestelde vragen

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken gevuld met materialen zoals glazen of plastic korrels om extra gewicht toe te voegen. Het is ontworpen om een diepe drukstimulatie te bieden, wat een kalmerend effect kan hebben.

Waarvoor wordt een verzwaringsdeken gebruikt?

Verzwaringsdekens worden vaak gebruikt om angst en stress te verminderen, slaap te verbeteren en een gevoel van comfort en veiligheid te bieden.

Is de verzwaringsdeken van de Action geschikt voor iedereen?

Verzwaringsdekens zijn over het algemeen geschikt voor volwassenen en kinderen, maar het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen.

Hoe kies ik het juiste gewicht voor mijn verzwaringsdeken?

Het wordt meestal aanbevolen om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is.

Wat is het gewicht van de verzwaringsdeken van Action?

De deken heeft een gewicht van 7 kg en is daarmee geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tussen 65-85 kg.

Wat zijn de afmetingen en het materiaal van de verzwaringsdeken van Action?

De deken is 140×200 cm en gemaakt van 100% polyester.

Is de verzwaringsdeken van Action aan te raden?

De verzwaringsdeken van Action kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een voordelig model om uit te proberen. Echter, het kan qua kwaliteit en duurzaamheid niet tippen aan andere modellen.

Menu