Zoeken
Zoeken
derila kussen

Derila Kussen – Review en Uitgebreide Test

Het Derila kussen is niet zomaar een kussen. Met zijn unieke wigvormige design en traagschuim vulling is het speciaal ontworpen om rugslapers een optimale nachtrust te bieden. In deze review duiken we dieper in de kenmerken, voordelen en mogelijke nadelen van dit kussen.

Lees in dit artikel onze persoonlijke Derila Kussen review, die we uitvoerden als deel van onze uitgebreide hoofdkussen test.

Hier alvast onze conclusie:

Slaapwijsheid Review
Derila Traagschuim Kussen

Het Derila kussen heeft een bijzondere vorm, het kussen heeft namelijk een wigvorm waardoor de nek, voornamelijk voor rugslapers veel beter ondersteund wordt. De vulling is traagschuim. Om luchtcirculatie te bevorderen zijn de zijkanten van gaas. Het tijk is van polyester en dus wasbaar. Het kussen is 30x50cm en daarmee een stuk compacter dan andere kussens. Dit kan in het begin wennen zijn. Het kussen is dunner dan andere kussens, hierdoor is het het best geschikt voor rugslapers.

De unieke wigvorm zorgt er voor dat je wakker zult worden met minder nekpijn. De belasting op de nekwervel is namelijk minder groot omdat het kussen tot onderin de nek ondersteuning geeft.

Het hoofd wordt stevig vastgehouden waardoor je niet gedurende de nacht vreemd gaat liggen.

Check prijs op derilasleep.com

Derila Kussen in het kort

Toen ik voor het eerst het Derila Kussen in handen kreeg, viel me meteen de unieke wigvorm op. Het compacte formaat en de ergonomische vorm beloofden een goede ondersteuning voor mijn nek, vooral als rugslaper.

Het Derila traagschuim kussen, met zijn unieke vlindervorm, biedt optimale ondersteuning voor hoofd, nek en rug, ongeacht je slaaphouding. Gemaakt van anti-allergische materialen en gevuld met dons, reguleert het je temperatuur voor een frisse nachtrust. Het is verstelbaar, ruikt heerlijk, heeft een wasbare hoes en is vrij van schadelijke chemicaliën. Ideaal voor op reis en voordeliger dan veel andere kussens, garandeert de Derila een pijnvrije en energieke start van je dag.

derila kussen

Raad ik het Derila Kussen aan?

Zeker weten! Na enkele nachten op het Derila Kussen te hebben geslapen, merkte ik een duidelijk verschil in de ondersteuning van mijn nek en algehele slaapcomfort.

Voor wie is dit product?

Het Derila Kussen is voornamelijk ontworpen voor rugslapers die op zoek zijn naar optimale nekondersteuning. Door de specifieke vorm en dikte is het wellicht minder geschikt voor zijslapers of buikslapers.

Waar kan ik het product kopen?

Je kunt het Derila Kussen kopen bij Amazon.nl of direct via hun eigen website.

Review Derila Kussen

Bij het testen van het Derila Kussen heb ik vooral gelet op comfort, ondersteuning, luchtcirculatie en de kwaliteit van de materialen. Ook de aanpassingsperiode was een belangrijk aandachtspunt.

derila kussen

Kenmerken Derila Kussen:

 • Vorm: Ergonomisch, met een specifieke wigvorm.
 • Afmetingen: 30x50cm.
 • Dikte: 10cm, maar zakt in tot 5cm onder gewicht, wat een inzakpercentage van 50% betekent.
 • Materiaal tijk: Polyester, wat betekent dat het wasbaar is.
 • Materiaal vulling: Traagschuim.
 • Luchtcirculatie: De zijkanten van het kussen zijn van gaas gemaakt om luchtcirculatie te bevorderen.
 • Verstelbaarheid: Het kussen heeft geen verstelbare dikte of hardheid.

Voordelen:

 1. Ondersteuning voor de nek: Dankzij de wigvorm krijgt de nek van rugslapers uitstekende ondersteuning.
 2. Luchtcirculatie: De gaas-zijkanten zorgen voor een goede luchtcirculatie, wat kan bijdragen aan een koelere slaapervaring.
 3. Wasbaar tijk: Het polyester tijk is gemakkelijk te wassen, wat bijdraagt aan de hygiëne.
 4. Compact design: Met zijn afmetingen is het kussen compacter dan veel andere kussens op de markt.

Nadelen:

 1. Wenperiode: Vanwege het compacte formaat en de unieke vorm kan het even duren voordat men gewend is aan het kussen.
 2. Niet verstelbaar: Het kussen biedt geen verstelbare dikte of hardheid, wat betekent dat het misschien niet voor iedereen geschikt is.
 3. Specifiek voor rugslapers: Door de dunheid en vorm is het kussen voornamelijk geschikt voor rugslapers, wat het minder veelzijdig maakt voor mensen die in verschillende posities slapen.

Wat wij fijn vinden aan het Derila Kussen

derila kussen

De ergonomische wigvorm biedt uitstekende ondersteuning voor de nek, wat resulteert in een comfortabele nachtrust. De gaas zijkanten zorgen voor een goede luchtcirculatie, en het feit dat het tijk wasbaar is, is een groot pluspunt voor de hygiëne.

Wat ik minder vond

Het kussen is specifiek ontworpen voor rugslapers, wat het minder veelzijdig maakt. Ook het gebrek aan verstelbaarheid in dikte en hardheid kan voor sommigen een nadeel zijn.

Waarom een Derila Kussen kopen?

Als rugslaper die op zoek is naar een kussen dat specifiek ontworpen is om de nek te ondersteunen, is het Derila Kussen een uitstekende keuze. De kwaliteit, het design en de functionaliteit maken het een waardevolle aanvulling op elke slaapkamer.

Conclusie

derila kussen

Het Derila kussen is innovatief en doelgericht, met een uniek design dat rugslapers ten goede komt. Hoewel het enige tijd kan duren om eraan te wennen en het niet de veelzijdigheid biedt van sommige andere kussens, biedt het uitstekende ondersteuning en comfort voor zijn doelgroep. Het is zeker het overwegen waard voor diegenen die in deze categorie vallen.

Slaapwijsheid Review
Derila Hoofdkussen
4.3
Voordelen:
 • Ondersteuning voor de nek: Dankzij de wigvorm krijgt de nek van rugslapers uitstekende ondersteuning.
 • Luchtcirculatie: De gaas-zijkanten zorgen voor een goede luchtcirculatie, wat kan bijdragen aan een koelere slaapervaring.
 • Wasbaar tijk: Het polyester tijk is gemakkelijk te wassen, wat bijdraagt aan de hygiëne.
 • Compact design: Met zijn afmetingen is het kussen compacter dan veel andere kussens op de markt.
Nadelen:
 • Lange wenperiode
 • Niet verstelbaar
 • Specifiek voor rugslapers
Check Prijs op DerilaSleep.com Check Prijs op Amazon.nl

Alternatieven voor het Derila Kussen

Toch niet helemaal overtuigd? Wat dacht je van deze alternatieven:

Beste Kussen voor zijslapers en rugslapers: Het CozySense kussen, gemaakt van ergonomisch traagschuim, biedt tot 12 uur verkoeling en heeft een uniek ontwerp voor zowel zijslapers als rugslapers. De comfortabele hoes past zich aan het lichaam aan en is zowel wasmachine- als drogerbestendig.

Beste Algemene Kussen door ons getest: Wij deden een uitgebreide test naar het Cloudpillo hoofdkussen en zijn erg enthousiast. Het Cloudpillo hoofdkussen is ideaal voor elke slaper en elk seizoen, waarbij het je lichaam recht uitlijnt tijdens het slapen voor een betere bloedsomloop. Dankzij de verstelbaarheid kan iedereen profiteren van deze natuurlijke houding.

Menu