Zoeken
Zoeken
PB190024

Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer Test, Review & Foto’s

In deze uitgebreide review wordt het Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als comfort, warmte, gebruiksvriendelijkheid, formaat en stroomaansluiting. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige elektrische deken als onderdeel van onze elektrische deken test.

Conclusie: Geleverd met extra voetenwarmer is de Alpina bovendeken een heerlijke all-in optie. Door het hoge vermogen is de Alpina snel op temperatuur en zit je er deze koude dagen snel warm bij!

Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer Review

4.5

De Alpina is van de geteste producten ergens een klasse apart, omdat je naast een elektrische deken ook een voetenwarmer erbij krijgt. Hierover aan het eind van deze review meer.

 

De Alpina elektrische bovendeken is gemaakt van zacht flanel, al moet de crème kleur wel in je interieur passen. De deken heeft 16 draden over de breedte verspreid met een tussenafstand van circa 7.5cm. Zowel aan de boven als onderzijde zijn de eerste 15cm niet verwarmd.

 

Op het piekvermogen neemt de deken 152Wh vermogen op, en eenmaal op temperatuur loopt dit terug naar circa 138Wh. Door dit hoge vermogen warmt de deken razendsnel op en wordt ook echt goed warm. De schakelaar, welke deugdelijk aanvoelt, kent in het totaal tien standen, en de timer is instelbaar van één tot negen uur. De bediening van de schakelaar is door middel van de verschillende drukknoppen eenvoudig, en op het kleine display zie je wat je hebt ingesteld.

 

De schakelaar en draad kunnen eenvoudig afgekoppeld worden, en de deken mag in de wasmachine op de fijne was met een maximale temperatuur van 40 graden. Voor het drogen kun je de deken het beste volledig uitgevouwen over een wasrek te drogen hangen en geen gebruik te maken van wasknijpers. Mocht de schakelaar een keer vies worden, dan kun je deze met een droge, pluisvrije doek reinigen.

 

De Alpina voetenwarmer heeft een uitneembare, wasbare binnenzak, wel zo fris natuurlijk. Zelfs met ‘maatje woonboot’ (46/47) passen mijn voeten er nog prima in, dus zal deze voetenwarmer voor nagenoeg iedereen geschikt zijn. De voetenwarmer heeft een aparte stekker en schakelaar met drie standen. Het maximaal opgenomen vermogen ligt op 86.8Wh en eenmaal op temperatuur op 40Wh.

 

De voetenwarmer warmt snel op, maar in de warmste stand kreeg ik op den duur wel last van zweetvoeten. De foamlaag aan de onderzijde, waar je voeten op rusten, warmt langzamer op doordat de verwarmingsdraden hier onderdoor gaan. Van de voetenwarmer lukte het mij echter niet om het snoer en de schakelaar af te koppelen, hoewel dit wel zou moeten kunnen volgens de handleiding.


Voordelen:
  • Snel warm
  • Heerlijk zacht
  • Machinewasbaar
  • Timerfunctie
  • Stevige en duidelijke schakelaar
  • Wordt geleverd met voetenwarmer
Nadelen:
  • Relatief hoog stroomverbruik
  • Door een enkele kleur past het niet in ieder interieur
  • Snoerlengte
Check Prijs op Bol.com

Eigen gemaakte foto’s

Alle elektrische dekens naast elkaar

proficare elektrische deken review Luvego Elektrische Deken Review alpina elektrische deken voetenwarmer review Inventum HN136I review Inventum HNL4112Z review medisana elektrische deken review lifegoods auronic elektrische deken review
  ProfiCare Luvego Alpina Inventum H136I Inventum HNL4112Z Medisana Lifegoods
Algemene score 5 5 4,5 4 4,5 4 4,5
Kwaliteit 5 5 5 4,5 5 4 4,5
Gebruiksgemak 5 5 5 4 4,5 4 5
Zachtheid 5 5 5 4 4,5 3,5 5
Stroomverbruik 3,5 4 3,5 5 4,5 5 4,5
Opwarmsnelheid 5 5 4,5 3,5 4 4 4,5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€€

Veelgestelde vragen over de Alpina Elektrische Bovendeken en Voetenwarmer

Wat is de Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer?

De Alpina is een combinatie van een elektrische bovendeken en een voetenwarmer, gemaakt van zacht flanel. Het heeft een hoge vermogensopname, waardoor het snel opwarmt.

Hoe snel wordt de deken warm?

Door het hoge vermogen van 152Wh op piekvermogen, warmt de deken razendsnel op.

Heeft de Alpina deken een timerfunctie?

Ja, de deken heeft een timerfunctie die instelbaar is van één tot negen uur.

Wat zijn de voordelen van deze elektrische deken en voetenwarmer?

De voordelen van de Alpina deken zijn dat het snel warm wordt, heerlijk zacht aanvoelt, machinewasbaar is, een timerfunctie heeft, een stevige en duidelijke schakelaar bevat, en wordt geleverd met een voetenwarmer.

Wat zijn de nadelen van de Alpina elektrische deken en voetenwarmer?

De nadelen van deze combi zijn het relatief hoge stroomverbruik, de enkele kleur die mogelijk niet in ieder interieur past, en de snoerlengte.

Hoe werkt de Alpina voetenwarmer?

De voetenwarmer heeft een aparte stekker en schakelaar met drie standen. Het maximaal opgenomen vermogen ligt op 86.8Wh, en het warmt snel op. De foamlaag aan de onderzijde warmt langzamer op.

Menu