Zoeken
Zoeken
FYTZE Luxe 3D Slaapmasker

Slaapmasker Action Ervaringen

Het Action slaapmasker is door onze slaapexpert Lukas uitgebreid getest. Hij heeft het slaapmasker onder andere beoordeeld op het comfort, de lichtblokkering en de kwaliteit. In deze uitgebreide review lees je hoe dit specifieke slaapmasker op elk van deze belangrijke punten scoorde.

Het Action Slaapmasker is niet heel effectief doordat de lichtblokkade beperkt is. Daarnaast zorgen de ondiepe oog cups ervoor dat de wimpers de stof raken. Dit zorgt voor discomfort. Tevens lubbert de verstelbare hoofdband snel uit.

FYTZE Luxe 3D Slaapmasker

Action slaapmasker, matige kwaliteit, niet erg effectief.

Te koop in de winkel

Hoe onze slaapexpert tot zijn beoordeling over het Action slaapmasker is gekomen, lees je hieronder. Elk belangrijk aspect wordt nader toegelicht. Ook lees je welk slaapmasker de beste keuze is als je een goedkoop, maar goed slaapmasker zoekt.

Eerste indruk

Het Action slaapmasker is niet alleen goedkoop in aanschaf, maar ziet er ook goedkoop uit. Het slaapmasker oogt los en voelt niet degelijk aan. Het slaapmasker is wel zacht van stof en licht in gewicht.

Het slaapmasker bestaat uit één stuk stof waarin oog cups zijn gevormd die de ogen moeten bedekken. Een goede fitting lijkt op het eerste gezicht haast onmogelijk. De oog cups zijn niet heel diep en er is een grote inkeping gemaakt voor de neus. Voor de bevestiging van het slaapmasker maak je gebruik van een elastische band. De elastische band is aan de uiteinden voorzien van klittenband.

Het materiaal

Dit slaapmasker bestaat uit rubber, polyester en nylon. Het materiaal van het slaapmasker voelt fragiel en niet duurzaam aan. Wel is het een zachte stof die geen irritatie veroorzaakt op de huid. Verder betreft het een licht materiaal.

Wassen

Het slaapmasker van de Action is niet geschikt voor de wasmachine. Handwas is wel mogelijk, maar de kwaliteit van het slaapmasker gaat hierdoor wel snel achteruit. De beperkte reinigingsmogelijkheden zijn met het oog op de hygiëne niet ideaal.

FYTZE Luxe 3D Slaapmasker

Licht blokkeren

De mate waarin dit slaapmasker Action het licht weg filtert, is niet optimaal. Het masker laat nog behoorlijk veel licht door. Dit heeft grotendeels te maken met de gebrekkige pasvorm. Het slaapmasker sluit niet goed op het gezicht aan. De inkeping voor de neus is aan de grote kant waardoor er aan allebei de kant licht binnenkomt.

Comfort

Het comfort van dit Action slaapmasker is matig. Enerzijds voelt het zachte materiaal fijn aan op de huid. Het slaapmasker schuurt niet en het zorgt niet voor huidirritatie. Althans, de stof doet dat niet. De oog cups zorgen helaas wel voor discomfort. De oog cups zijn namelijk niet heel diep. Hierdoor raken je wimpers de stof en dat is simpelweg niet comfortabel.

Extra’s

Je krijgt bij dit slaapmasker geen extra’s. Het is een heel eenvoudig slaapmasker dat simpelweg geen interessante toevoegingen bevat. Wel is het slaapmasker in verschillende kleuren(zwart, blauw, groen en taupe) verkrijgbaar.

Conclusie

Het slaapmasker Action is goedkoop in aanschaf, maar helaas is de effectiviteit en het comfort laag. Doordat de pasvorm van het slaapmasker niet optimaal is, wordt er nog te veel licht doorgelaten. Daarnaast is het buitengewoon vervelend dat je wimpers de stof raken. Dit zorgt simpelweg voor discomfort.

De beperkte reinigingsmogelijkheden zijn eveneens verre van ideaal. Wanneer je dagelijks met een slaapmasker op slaapt, wil je deze immers goed kunnen reinigen. Wel voelt de stof van het slaapmasker lekker zacht aan op de huid. Maar helaas is dit pluspunt tegenover alle andere minpunten niet voldoende.

Je vindt het Action slaapmasker dan ook niet terug in ons overzicht met de beste slaapmaskers. Wel is er een ander goedkoop slaapmasker heel goed uit de test gekomen. Het gaat om het Sleepcore Slaapmasker. Dit slaapmasker is zeer betaalbaar en, in tegenstelling tot het slaapmasker Action, wél effectief en comfortabel.

9J0A3283

Veelgestelde vragen

Is het Action slaapmasker van goede kwaliteit?

De kwaliteit van het slaapmasker is niet goed. Het materiaal is fragiel, niet duurzaam en de verstelbare band lubbert snel uit.

Blokkeert het Action slaapmasker het licht goed?

Doordat het slaapmasker niet goed op je gezicht aansluit, is de licht blokkering niet heel goed. Het slaapmasker heeft een grote inkeping voor de neus. Hierdoor komt er aan allebei de kanten relatief veel licht door.

Hoe is het comfort van het Action slaapmasker?

De stof van het slaapmasker Action voelt lekker zacht aan op de huid. Helaas zijn de oog cups ondiep waardoor je wimpers de stof raken. Dit zorgt voor serieus discomfort.

Is het slaapmasker Action eenvoudig te reinigen?

Het slaapmasker van de Action is niet in de wasmachine te reinigen. Wel is het mogelijk om het slaapmasker met de hand te wassen. Maar ook na een handwas gaat de kwaliteit van het slaapmasker snel achteruit.

Bevat het Action slaapmasker interessante extra’s?

Het Action slaapmasker wordt niet met leuke extra’s geleverd. Het Manta Sleep Mask wordt daarentegen wel met een mooie reis etui geleverd. Ook krijg je bij dit kwalitatief goede slaapmasker een set foam oordopjes en stickers.

Menu