Zoeken
Zoeken
PC040219

Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken Test, Review & Foto’s

In deze uitgebreide review wordt het Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als comfort, warmte, gebruiksvriendelijkheid, formaat en stroomaansluiting. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige elektrische deken als onderdeel van onze elektrische deken test.

Conclusie: De Inventum HNL4112Z is de veiligste keuze door zwakstroom, hierdoor ligt er wel een transformator naast het bed. Het extra warme voetendeel zorgt verder op koude nachten voor extra comfort.

Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken Review

4.5

De Inventum HNL4112Z is een elektrische onderdeken welke verwarmt middels zwakstroom. De onderdeken leg je onder je hoeslaken en eventueel molton/matrasbeschermer. Hierdoor voel je nagenoeg niks van de elektrische onderdeken, met uitzondering van eventueel het stroompunt op de hoek van de deken.

 

Vanwege het formaat van de onderdeken, het uitspreiden vanaf het voeteneinde en de snoerlengte van slechts 2 meter, had ik de stroomaansluiting op schouderhoogte liggen. Deze voelde ik als ik op de rand van het bed ging zitten. De deken heeft geen bevestigingslussen, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn: de deken is voor veel verschillende matras afmetingen te gebruiken, maar kan wel verschuiven bij een onrustige slaper.

 

De schakelaar voelt stevig en degelijk aan en oogt luxueus, en heeft zes warmtestanden. Er zit geen timerfunctie op, maar de deken schakelt wel automatisch uit na twaalf uur. Als je er dus mee gaat slapen en hem de volgende ochtend vergeet uit te schakelen, gaat ie na verloop van tijd dus automatisch uit.

 

Het maximaal opgenomen vermogen is 68Wh en op temperatuur 60Wh. Dit komt denk ik mede door de extra warme voetenzone. Het opwarmen gaat redelijk vlot, maar desondanks adviseert de fabrikant om de deken een half uur voor het naar bed gaan in te schakelen en het dekbed dicht te leggen, om zo de gegenereerde warmte vast te houden.

 

De onderdeken is, zonder de stroomkabel en schakelaar, machinewasbaar op een wolprogramma en maximaal 30 graden zonder centrifugeren. Mocht de schakelaar een keer vies worden, dan kun je deze met een droge, pluisvrije doek reinigen.


Voordelen:
  • Machinewasbaar
  • Relatief laag stroomverbruik
  • Veiligste optie door zwakstroom
  • Schakelt automatisch uit na 12 uur
  • Ligt niet in de weg onder je hoeslaken
  • Warmt redelijk snel op
  • Luxueus ogende schakelaar
Nadelen:
  • Geen timeroptie
  • Snoerlengte
  • Transformator naast het bed
Check Prijs op Bol.com

Foto’s

Alle elektrische dekens naast elkaar

proficare elektrische deken review Luvego Elektrische Deken Review alpina elektrische deken voetenwarmer review Inventum HN136I review Inventum HNL4112Z review medisana elektrische deken review lifegoods auronic elektrische deken review
  ProfiCare Luvego Alpina Inventum H136I Inventum HNL4112Z Medisana Lifegoods
Algemene score 5 5 4,5 4 4,5 4 4,5
Kwaliteit 5 5 5 4,5 5 4 4,5
Gebruiksgemak 5 5 5 4 4,5 4 5
Zachtheid 5 5 5 4 4,5 3,5 5
Stroomverbruik 3,5 4 3,5 5 4,5 5 4,5
Opwarmsnelheid 5 5 4,5 3,5 4 4 4,5
Prijs €€ €€€ €€ €€ €€€

Veelgestelde vragen over de Inventum Elektrische Onderdeken

Wat is de Inventum Elektrische Onderdeken?

De Inventum Elektrische Onderdeken is een verwarmingsdeken die je op je matras plaatst, onder je hoeslaken. Het is ontworpen om een aangename en gelijkmatige warmte te bieden tijdens het slapen.

Hoe werkt de Inventum Elektrische Onderdeken?

De onderdeken wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en heeft meestal verschillende warmtestanden die je kunt instellen met een bedieningspaneel. De onderdeken verspreidt gelijkmatige warmte over het oppervlak van je bed.

Is de onderdeken veilig?

Ja, het wordt beschouwd als de veiligste optie vanwege de zwakstroom. Er ligt echter wel een transformator naast het bed.

Hoe lang duurt het om de deken op te warmen?

Het opwarmen gaat redelijk vlot, maar de fabrikant adviseert om de deken een half uur voor het naar bed gaan in te schakelen.

Heeft de Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken een timerfunctie?

Nee, er is geen timerfunctie, maar de deken schakelt wel automatisch uit na 12 uur.

Menu