Zoeken
Zoeken
IMG 2557 scaled e1684241399649

Slowwave Premium Silk Pillowcase (zijden kussensloop): review en ervaringen

Natuurlijke materialen zijn vaak de sleutel tot een goede nachtrust, en zijde is daarbij het neusje van de zalm. In de zoektocht naar de ultieme schoonheidsslaap hebben velen de voordelen ontdekt van het slapen op een zijden kussensloop. De Slowwave Premium Silk Pillowcase wordt door velen gezien als de beste keuze. Maar is dat ook echt zo? We namen de proef op de som en hebben het zijden kussensloop geanalyseerd, uitgetest en vergeleken met alternatieven. 

Op kwaliteit is niet bezuinigd: 100% mulberry zijde (grade 6A)

Eerlijk is eerlijk: de Slowwave Silk Pillowcase is niet de meest voordelige keuze, maar wat je krijgt is 100% kwaliteit. Het kussensloop bestaat voor 100% uit moerbei zijde van het beste soort (grade 6A). Moerbei zijde wordt geproduceerd door de zijderupsen van de moerbeiboom, en staat bekend om zijn superieure kwaliteit, zachte textuur en schoonheidsvoordelen. Met andere woorden een echt natuurproduct. Slowwave maakt bewust geen gebruik van zijde van mindere kwaliteit, andere materialen of rare toevoegingen (wordt door andere aanbieders vaak gedaan) die afbreuk doen aan de kwaliteit. Aan 100% moerbei zijde kan simpelweg niks toegevoegd worden wat het nog beter maakt. 

22 momme: duurzaamheid en zachtheid

Het Slowwave zijden kussensloop kent een ‘dikte’ van 22 momme. Momme is een maatstaf voor de dichtheid en kwaliteit van de zijden stof. 22 wordt als optimaal gezien voor zijden beddengoed. Het betekent dat de stof dicht is geweven, waardoor het duurzamer is en langer meegaat. Bovendien biedt een kussensloop van 22 momme een luxueuze zachtheid en soepelheid, waardoor het comfortabel aanvoelt tegen je huid. Het biedt ook een betere bescherming voor je haar en huid, omdat het minder wrijving veroorzaakt en vocht beter vasthoudt.

Veel zijden kussenslopen kennen een dikte van 19 momme. Dit lijkt een klein verschil, maar in werkelijkheid is het effect op de duurzaamheid, beauty-voordelen en de ‘slaapervaring’ groot. 

Waarom is kwaliteit belangrijk?

Als je voor een zijden kussensloop kiest, maak je een bewuste keuze voor kwaliteit: comfort, frisheid, een fijne slaapervaring, beauty-voordelen en duurzaamheid. Ons advies is om het dan ook echt goed te doen en te kiezen voor de beste kwaliteit. Met De Slowwave Premium Silk Pillowcase beleef je de vele voordelen van slapen op zijde voor de volle 100%. En je kan het 100% risicoloos uittesten (zie informatie hieronder). 

Het perfecte cadeautje: voor jezelf of iemand anders

De Slowwave Premium Silk Pillowcase wordt geleverd in een stijlvolle giftbox. Door het stickertje ‘unlock your beauty sleep’ (hoe toepasselijk) voorzichtig te scheuren, kun je het zijden kussensloop uit het papier halen. De unboxing video die je hieronder kunt vinden geeft een goed beeld van de ‘Slowwave ervaring’. 

Slowwave Premium Silk Pillowcase: ervaringen van gebruikers

Op het moment van schrijven is het zijden kussensloop van Slowwave nog een relatief nieuw product. Toch zijn er al de nodige ervaringen van gebruikers te vinden. Op Bol.com hebben een aantal klanten hun ervaringen gedeeld. Dit zijn mensen die het product daadwerkelijk besteld hebben, waardoor deze reviews als 100% betrouwbaar bestempeld kunnen worden. Ook deze video-reviews (review 1 en review 2) hebben we kunnen vinden. 

Uiteraard hebben we de zijden kussensloop van Slowwave zelf ook uitgetest en vergeleken met alternatieven. Wij zijn 100% overtuigd (zie uitleg in deze review) en hebben De Slowwave Silk Pillowcase gekwalificeerd als ‘best getest’ door Slaapwijsheid.nl

Helemaal geen negatieve punten?

We hoeven er geen doekjes om te winden; wij zijn enthousiast over de Slowwave Premium Silk Pillowcase. Enige negatieve punt: de prijs is aan de hoge kant. Je krijgt er perfecte kwaliteit voor terug, maar we kunnen ons voorstellen dat je er tegenaan kan hikken. Om die reden is het goed om te benadrukken dat je het zijden kussensloop 30 nachten uit kan proberen. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, kun je het eenvoudig terugsturen tegen vergoeding van het volledige aankoopbedrag. Ook nadat je het gebruikt hebt. 

Goed om te weten: de aanbieder (slaapwijzer.net) biedt de mogelijkheid tot achteraf betalen via Klarna en geeft je 1 jaar garantie op het kussensloop als er onverhoopt sprake is van mankementen. Uiteraard is het van belang om de wasvoorschriften te volgen en uit te kijken voor onnodige vlekken (denk bijvoorbeeld aan siliconen oordopjes die tijdens de nacht uit kunnen vallen). 

Eindoordeel

Als je de voordelen van slapen op zijde voor 100% wilt ervaren, geef dan de Slowwave Premium Silk Pillowcase een risicoloze kans. Probeer het 30 nachten uit en ervaar zelf wat het voor je slaap, huid en haar gaat betekenen. 

Menu