Zoeken
Zoeken
P5070575

Calmanax Review & Ervaringen

Calmanax is een voedingssupplement dat kan worden gebruikt voor ondersteuning tijdens emotionele periodes en bij neerslachtige momenten. Het betreft een supplement in poedervorm welke in een harde capsule zit verwerkt. Het voedingssupplement is gluten- en lactosevrij, en is geschikt voor vegetariërs, veganisten en diabetici. Het gebruik ervan wordt niet aanbevolen tijdens zwangerschap of borstvoeding.

De fabrikant adviseert één capsule per dag in de ochtend, tijdens of kort na het ontbijt in te nemen. Uitgaande van de inhoud van het product komt dit advies ook overeen met ons advies over wanneer magnesium in te nemen.

Bij wijze van test heb ik één capsule geopend om te kijken wat erin zat, hoe het rook en hoe het smaakte. Ik ben blij toe dat de werkzame stoffen in een smaakloze capsule zitten verpakt, want als poedervorm vond ik de smaak niet aangenaam. De inhoud is verder geurloos. De poeder bevat saffraanextract, magnesiumcitraat en vitamines B5, B6, B11 en B12:

  • Vitamine B5, of pantotheenzuur, draagt bij aan de aanmaak van vitamine D, steroïdhormonen zoals testosteron en sommige neurotransmitters. Deze laatste zijn stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen in je lichaam met elkaar kunnen communiceren. Het ondersteunt verder in stressvolle situaties en bij spanning, en draagt bij aan mentale prestaties en weerstand tegen stress.
  • Vitamine B11, of foliumzuur, draagt bij aan de vorming van witte en rode bloedcellen en helpt het immuunsysteem.
  • Vitamine B6 en B12 dragen bij aan een normale werking van je zenuwstelsel, een gezonde psychologische functie, ondersteunt de gemoedstoestand en is verder goed voor het concentratievermogen.
  • Magnesium ondersteunt het energieniveau, helpt om moeheid te verminderen en is goed voor de gemoedstoestand en gunstig voor een goede geestelijke balans.
  • Saffraanextract ondersteunt de gemoedstoestand en draagt bij aan geestelijke energie. Verder is het goed voor een positieve stemming, emotionele balans en ontspanning. Van dit laatste geeft fabrikant Davitamon aan dat de evaluatie van de gezondheidsclaims nog lopende is.

Of de Calmanax wérkelijk werkt, durf ik niet te zeggen. Het kan ook een placebo-effect zijn. Wel merkte ik tijdens de aankoop van mijn nieuwe woning, een redelijk stressvolle situatie, dat ik rustiger was dan ik zou verwachten. Wel weet ik, gezien de prijs van het supplement, dat ik het niet steevast zal blijven gebruiken. Ik denk niet dat ik het zozeer nodig heb in het dagelijks leven. Wel kan het handig zijn om te hebben liggen in een stressvolle periode, bijvoorbeeld in een examenperiode of wanneer je moet afrijden.

Menu