Zoeken
Zoeken
De schone slaper zijden slaapmasker voorkant en oordoppen

De schone slaper Slaapmasker wimperextensions Producttest

Als onderdeel van onze slaapmasker test is het wimperextension slaapmasker van de schone slaper getest op lichtdichtheid, comfort en kwaliteit. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige slaapmasker.

Het wimperextension slaapmasker is erg comfortabel. Er is voldoende ruimte rond de ogen en het materiaal is heerlijk zacht. Door deze eigenschappen komt het slaapmasker in de top 3 meest comfortabele slaapmaskers. 

De schone slaper zijden slaapmasker voorkant en oordoppen

Schone slaper slaapmasker: Zacht, comfortabel met voldoende ruimte rond de ogen.

Benieuwd of dit slaapmasker iets voor jou is? Bekijk de testresultaten. Zo weet je zeker dat je het juiste product koopt. 

Eerste indruk:

Bij het uitpakken van het slaapmasker valt op dat het slaapmasker in een prettige verpakking zit en geleverd wordt in een fraaie opberg hoes. Wel zo makkelijk als je het slaapmasker bijvoorbeeld mee op reis neemt. Ook wordt er een set schuimrubberen oordoppen meegeleverd in een opbergdoosje. 

De schone slaper zijden slaapmasker inhoud

Naast het product worden ook de wasinstructies meegeleverd. Veel producten uit onze test hebben dit niet en laten de consument gissen wat betreft de wasbaarheid van het product, een pluspunt voor het slaapmasker dus. 

De meegeleverde oordoppen kunnen beperkt herbruikt worden voordat ze vies worden. Schuimrubberen oordoppen zijn slecht schoon te maken en dus in principe voor eenmalig gebruik. Toch is het fijn dat deze dopjes meegeleverd worden. 

Het materiaal:

Het slaapmasker is gemaakt van 100% zijden. Dit is een materiaal dat verschillende eigenschapen heeft waardoor het een erg geschikt materiaal is voor een slaapmasker:

  • Sterkte: Ondanks het delicate uiterlijk is zijde een van de sterkste natuurlijke vezels.
  • Glad en zacht: Zijde heeft een glad, zacht oppervlak dat niet irriteert of schuurt tegen de huid.
  • Glans: Zijde heeft een natuurlijke glans, die het een luxe uitstraling geeft.
  • Temperatuurregulerend: Zijde is een ademende stof en kan helpen de lichaamstemperatuur te reguleren. Het kan helpen om je koel te houden in de zomer en warm in de winter.
  • Hypoallergeen: Zijde is van nature resistent tegen schimmels, mijten en allergenen.
  • Vocht absorberend: Zijde kan tot 30% van zijn gewicht aan water opnemen zonder vochtig aan te voelen.
De schone slaper zijden slaapmasker voorkant en oordoppen

Het materiaal voelt zacht en koel aan op de huid. Het zorgt er ook voor dat het masker niet zweterig aanvoelt. Zo kun je dus met gemak een hele nacht het masker op houden zonder dat deze gaat irriteren. 

Wassen:

Door de delicate stof is het slaapmasker enkel te reinigen met handwas. Hoewel zijde sterk is zal het in de wasmachine snel slijten. Het advies van de fabrikant is daarom om het masker met de hand in koud of lauw water te wassen met mild wasmiddel. Het masker mag niet uitgewringd worden maar moet aan de lucht drogen. 

Licht blokkeren:

Dankzij de diepe oogcups wordt licht redelijk goed geblokkeerd. Alleen rond de neusbrug lekt het slaapmasker wat licht. Dit deden alle slaapmaskers uit de test die geen individueel verstelbare oogcups hebben en is niet iets om de koop op te laten gaan. 

De schone slaper zijden slaapmasker achterkant

Comfort:

Het zachte materiaal zorgt er voor dat het slaapmasker de hele nacht lekker zit, niet gaat zweten en niet irriteert op de huid. De diepe oogcups zorgen er voor dat je het slaapmasker ook met ogen open kunt gebruiken. Je kunt dus knipperen met je ogen zonder dat wimpers het slaapmasker raken. Dat klinkt misschien overbodig maar is in praktijk erg fijn. 

Het slaapmasker heeft zacht foam om de oogcups dat goed naar het gezicht vormt. Ook zijn er geen plastic haakjes of klittebandjes die kunnen irriteren. Het slaapmasker blijft gewoon met een elastiek zitten. Ook om dit elastiek zit een stuk zijde. 

Al met al scoort het slaapmasker een 9/10 op het gebied van comfort. Het materiaal is het prettigst van alle geteste slaapmaskers. De stelmogelijkheden zijn echter beperkt. Hierdoor heb je het te doen met de maat die het masker heeft. Past het masker niet dan is deze ook niet passend te maken. 

Extra’s:

Het slaapmasker wordt geleverd in een fraaie doos, met opberg pouch, set oorodppen en wasinstructies. Een complete set dus. 

Conclusie:

Ben je op zoek naar een slaapmasker van het meest comfortabele materiaal dan is het Schone slaper slaapmasker een goede keuze. 

Nadelen zijn het gebrek aan stelmogelijkheden en een kleine hoeveelheid licht die via de neus naar binnen komt. Het masker is daardoor bijvoorbeeld minder geschikt om overdag in een sterk verlichte ruimte te slapen. Als het licht uit staat en de gordijnen dicht zijn is het masker meer dan verduisterend genoeg. 

Het comfort wordt vergroot door de diepe oogcups en het feit dat het slaapmasker geen harde delen bevat. Waar alternatieve slaapmaskers vaak een deel zijde hebben is dit slaapmasker 100% van zijde gemaakt waardoor het vochtregulerende vermogen groot is. 

De schone slaper zijden slaapmasker verpakking

Veelgestelde vragen:

Is het slaapmasker van De Schone Slaper echt lichtdicht?

Het slaapmasker is ontworpen om zoveel mogelijk licht te blokkeren. Door de diepe oogcups wordt licht inderdaad goed geblokkeerd. Het enige gebied waar enig licht kan lekken is rond de neusbrug. Echter, dit is niet uniek voor dit slaapmasker en komt vaker voor bij slaapmaskers zonder individueel verstelbare oogcups.

Hoe comfortabel is dit slaapmasker?

Dit slaapmasker is zeer comfortabel. Het is gemaakt van 100% zijde en biedt voldoende ruimte rond de ogen. Het heeft geen harde delen en blijft zitten met een zijde bekleed elastiek. Het masker voelt zacht en koel aan op de huid en kan gemakkelijk de hele nacht gedragen worden zonder irritatie.

Hoe zit het met de pasvorm van het slaapmasker? Kan het worden aangepast aan mijn gezichtsvorm?

Het slaapmasker heeft beperkte aanpassingsmogelijkheden, waardoor het belangrijk is om de maat goed te controleren. Als de maat niet past, kan het masker niet verder worden aangepast.

Is het slaapmasker gemakkelijk te reinigen?

Ja, maar het masker moet met de hand gewassen worden vanwege de delicate zijden stof. Het wordt aanbevolen om het masker te wassen in koud of lauw water met een mild wasmiddel. Het masker mag niet uitgewrongen worden maar moet aan de lucht drogen.

Zijn er extra’s inbegrepen bij het slaapmasker?

Ja, het slaapmasker wordt geleverd met een set schuimrubberen oordoppen in een opbergdoosje, een handige opbergzakje voor het masker zelf en gedetailleerde wasinstructies.

Menu